A job please?

Jeg er egentlig ganske sikker på at jeg ikke er den eneste ungdommen uten jobb her i landet eller på kloden for den saks skyld. Men med mine interesser trenger man penger og til alt mulig annet nødvendig og mindre nødvendige saker. Hvorfor kan det ikke være lettere å få seg en jobb i dag? Tenker nå jeg. Mange butikker vil jo ikke ha slike unge folk som meg som hverken har noen "ordentlig" utdannelse eller særlig jobberfaring. Nei, de vil helst ha de med mange års utdanninner og referanse liste som er like lang som Nilen. Men alle må jo begynne et sted, eller hva? Ingen begynner CV'n sin med milelangs referanseliste (med mindre man finner opp, da selvfølgelig). Alle må begynne et sted! Alle må læres opp.

Noe av det som irriterer meg mest, er når det er folk som har fått jobb og så klarer de ikke å gjøre den slik det er forventet av de. Da tenker jeg SPESIELT på folk som har noe med mennesker/service å gjøre. Hvor mange ganger har vi vel ikke blitt skikkelig sint/lei/skuffa/irritert osv av en grinete og nebbete dame eller mann bak disken eller en sinna og travel kontordame eller en stressa sykepleier som virkelig ikke burde fått jobbe med mennesker? Hvorfor ikke ansette oss blide og unge istedenfor? Vel, det stemmer nå i hvert fall jeg for.

Q: Har du jobb? Hvor da i så fall? Hva tenker du om hvem som burde fått jobb hvor?

//Bilde kilde her

7 kommentarer

Cathrine E. N - fotografi

02.okt.2010 kl.23:27

Ja, i hjemmetjenesten. Men det vil jeg ha slutt på, jeg er dritt lei turnus jobbing! Spesielt når det går mot juletider. I følge turnusen min så skal jeg jobbe seinvakt lille julaften, dagvakt på julaften. Utrolig nok har jeg fri første og 2.juledag. Så jobber jeg seinvakt på nyttårsaften, dagvakt 1.nyttårsdag og seinvakt 2.nyttårsdag. Jula blir ødelagt.. Og for meg er jula noe veldig spesielt.

Så får vi se om jeg kommer til å gå folkehøgskole til høsten igjen :) Og fagskole etter det! Jeg vil ihvertfall ikke ha et sånt jobbliv som jeg har nå resten av livet. Tenk når jeg får familie og barn.. da er det ikke bare meg det blir synd på, men også dem! Hvem vil være foruten mamma'n sin på julaften liksom?

Tenk deg godt om :)

Cathrine E. N - fotografi

02.okt.2010 kl.23:28

Tenk deg godt om med valg av jobb*

Lene

02.okt.2010 kl.23:42

Øy, søta. Det skrives faktisk "For den saks skyld" ;)
Lene: åja, hahaha ops (a)

kristin

03.okt.2010 kl.00:57

Jeg jobber som danselærer (som du kanskje allerede vet?), men det tar veldig mye av fritiden min - så har trappet ned en del. Skal kanskje begynne å jobbe på Esso iløpet av året, men vi får se :) Sitter en del barnevakt, da. Man får liksom ta det som byr seg i vår alder og mangel på livserfaring. :)

Luna Anette

03.okt.2010 kl.15:40

Trenger en jobb selv!

Dorthe

03.okt.2010 kl.15:41

Er tydelig at du ikke har hatt en jobb før hvertfall... Det er ikke særlig gøy å jobbe innenfor service, aaaaner du hvor sure det norske folket er? Å jobbe et 7 timers skift med bare folk som kommer og kjefter på deg, sier du gjør jobben din feil og generelt er bare sure, får deg ikke akkurat til å skinne av glede. Trust mee

Skriv en ny kommentar

Juliane Sofie


en sytten år gammel jente som blogger om litt forskjellige ting. foto, mote, skriving (noveller, dikt), bøker, verden & sånt er ting du kan her inne. hvis du er veldig søt og legger igjen en kommentar, får du en tilbake. håper dere liker bloggen min!

Søk i bloggen

Kategorier

Blogg, Dagens outfit, design/photoshop, Foto, Foto/folk, Foto/natur, Humor, Hverdag og andre stasiligheter, Juliane Sofie, Mote, Musikk, Skriblerier, Tanker, Tegninger, Tips, Verden og sånt,

Arkiv

April 2011Mars 2011Februar 2011Januar 2011Desember 2010November 2010Oktober 2010September 2010August 2010

Widgets

Favorittbloggere

Elise, Frida, Hege, Ida-Marie, Isabella, Kristin , Madelene, Maja, Maja Vedå, Mathilde, Maud, Pia, supermarie, Synne,
hits