Trodde lille Halden var en fredelig plass, jeg...

Jeg har bodd i Halden hele livet (bortsett fra perioden mai - septemer/oktober dette året) og har alltid syntes at Halden har vært en liten rolig småby med lite problemer. I hvert fall generelt. Siden byen er en grenseby med kun et par minutters kjøring til vårt söta naboland Sverige, har vi en del utlendinger i byen. Spesielt i sentrum. Så klart ikke på langt nær så mye som i Oslo, men på ungdomskolen min kan jeg tippe at sånn ca 30 % hadde/har en ikke-norsk opprinnelse. Påtross av dette har det vært lite bråk som mange kanskje tenker når de hører ordet "utlendinger". Noen slåsskamper kan man vel ikke komme uten, men det har også vært 100 % nordmenn innblandet og som til og med har begynt. Så egentlig har jeg følt at Halden har vært en liten fredelig by uten bråk. I hvert fall helt fram til i dag.

Plutselig hører jeg pappa roper ut om en fjorten år gammel jente som har blitt ranet i Halden. Nysgjerrige meg må selvfølgelig søke det opp og fant den sjokkerende nyheten på hjemmesiden til lokal avisen. Tydeligvis har en fjorten åring spasert fredelig og like uvitende som meg, nedover brygga ved et kjøpesenter midt i byen. Så hadde det plutselig to nittenårige jenter løpt bort til henne, slått henne med knyttnevnen midt i ansiktet og stjelt mobilen hennes. Saken er nå anmeldt og kriminalsjefen i Halden er rystet over i følge han, den særdeles alvorlige situasjonen. Les mer om saken her.

Trodde ikke slike ting kunne skje i Halden, jeg. Hm, nå skal jeg passe bedre på neste gang jeg skal til byen!

Q: Har det skjedd noe lignende/verre i deres by?

 

7 kommentarer

Thea K

08.okt.2010 kl.21:43

I know! Hørte om det, det er sykt! :S
Thea K: lurer på hvem det var, jeg ! :o

Mathilde

08.okt.2010 kl.23:14

Huff :s

Her skjedde det noe enda verre... en utenlandsk mann drepte kona si.. kjenner datteren hennes, og hun sliter litt med det enda, selv om det er noen år siden.

Og det bor liksom bare 3000 i kommunen her, så alle kjenner de fleste liksom... fælt!
Mathilde: OMG! Tuller du? ;o Shit, er det mulig? Stakkar!!

Freshege

09.okt.2010 kl.17:18

Det er dumt å legge skylden på innvandrere, men når jeg tenker på bakgrunnen dems, så er det egentlig ikke så rart... Her har det skjedd to-tre drap av en innvandrer. Den verste saken må ha vært i fjor (eller om det var for to år siden husker jeg ikke) men da ble en dame skutt ned rett foran døra utenfor huset sitt, mens hennes 11år gamle sønn sto å så på... Helt sykt..

Mikaela

10.okt.2010 kl.01:29

JESUS, jeg burde drept ho som ble "ranet". Ho heter Ronja, og ho er en oppskrytt liten bitch som ble lei av at ho har ødelagt for seg selv fullstendig med å 1: lyve så ho tror det selv og 2: låne penger/kjøpe ting på krita (f.eks hos meg og jon-sindre), for så å aldri betale tilbake. Ho vant 10.000 kroner, men ho kunne ikke ofre 350 kroner til meg og jon-sindre til tross for at ho har skyldt oss de pengene i snart et år. Ho står bare å juger, jeg var mindre enn tretti meter unna, og jeg veit at ho ikke en gang ble slått samtidig som ho ble "ranet"!

Linda

19.okt.2010 kl.17:10

Er nok mye oppskryt som står i avisa skjønner du, Juliane :) Jeg var der igjennom hele opplegget som skjedde der, Ronja er faen ikke så uskyldig som hun "Later" som! Ronja har gjort en ting som gjorde de to jentene sure, og hun visste sinnsykt godt at det er to folk man IKKE bør kødde det ._.

De tok heller ikke mobilen hennes, Ronja ga den til dem får å slippe å få juling ;)

Skriv en ny kommentar

Juliane Sofie


en sytten år gammel jente som blogger om litt forskjellige ting. foto, mote, skriving (noveller, dikt), bøker, verden & sånt er ting du kan her inne. hvis du er veldig søt og legger igjen en kommentar, får du en tilbake. håper dere liker bloggen min!

Søk i bloggen

Kategorier

Blogg, Dagens outfit, design/photoshop, Foto, Foto/folk, Foto/natur, Humor, Hverdag og andre stasiligheter, Juliane Sofie, Mote, Musikk, Skriblerier, Tanker, Tegninger, Tips, Verden og sånt,

Arkiv

April 2011Mars 2011Februar 2011Januar 2011Desember 2010November 2010Oktober 2010September 2010August 2010

Widgets

Favorittbloggere

Elise, Frida, Hege, Ida-Marie, Isabella, Kristin , Madelene, Maja, Maja Vedå, Mathilde, Maud, Pia, supermarie, Synne,
hits