august 2011

Sommerkveld ved Rokkevannet part 2

Kom på at jeg hadde noen upubliserte bilder fra den lille "photoshooten" jeg hadde med mine kjære kusiner, Eline og Sanne og lillesøs. Derfor tenkte jeg at jeg kunne poste noen fler nå, hihi. Håper dagen deres har vært finfin. :-)

Btw, blogg.no ødelegger kvaliteten ganske mye, men.. :( Hva syns du om bildene?

KOMMENTER HER!

Hodejegerne

Blir visst litt mye filmtalk i dag, men det får bare gå. I går kveld tok jeg toget til Fredrikstad og møtte Astrid Mathilde. Vi så på "Hodejegerne" premieren. SYKT bra film! Sinnsykt nervepirrende, spennende, god moral (om man kan si det om en sånn film), fantastiske skuespillere og ikke minst bra manus. Syns absolutt ikke den var dårlig i forhold til boka. Ble faktisk positivt overrasket! Glemte å ta bilde sammen med Astrid, men jeg kjeda meg sånn på toget så jeg tok noen "fine" bilder av meg selv... Var helt sikker på at jeg satt i vogna alene, så jeg knipset i vei med mobilen. Først etterpå da jeg skulle gå ut av vogna oppdaget jeg en gammel dame som satt noen seter bak meg. Haha, flaut! 

Men Astrid Mathilde har en finfin kakeblogg som er verdt å se på! Link HER

KOMMENTER HER!

Min nye favorittbok og film!

Tidligere i sommer kjøpte jeg den kritikerroste boken "Sarahs nøkkel". Tror jeg nølte et par dager med å lese den for jeg ville være sikker på at jeg hadde nok tid til å lese uavbrutt. Og det kan jeg med hånden på hjertet si jeg gjorde! Leste den ut på en og en halv dag for jeg klarte ikke å legge den bort. Så utrolig vakker, hjerteskjærende og nydelig bok er det lenge siden jeg har lest. Mot slutten ville jeg nesten ikke lese ferdig for jeg ville ikke at den skulle slutte. Men slutten var også helt nydelig, så det gjorde egentlig ingenting. 

Men filmen derimot har jeg ikke fått somlet meg til å se før i førsten av august. Fant den på nyheter på Telenor sin filmleieside og siden jeg hadde en verdikupong der, lånte jeg likesågodt den. Filmen var også veldig fin og hjerteskjærende, selv om (som alltids når man ser en film etter å ha lest boka) jeg så for meg personene ganske annerledes og de hoppet over en del ting. Allikevel ligger den øverst på mine favorittfilmer nå. 

Husk å velge å ta den i HD-kvalitet! :-)

Har du lest boka eller sett filmen? Hva syns du om den? 

Bildekilde #Link

KOMMENTER HER!

Det gjør så vondt å se på og vite at man ikke kan redde alle

De fleste har nok fått med seg sultkatastrofen i Somaila om dagen. Det sies at det er den verste sultkatastrofen på 60 år. Mange, mange millioner av mennesker flykter desperate bort fra krig og tørke etter vann, mat og et sted å hvile. Flere titallstusen ankommer flyktningsleiren i Kenya, minst 40 mil unna Somalia. De går utenkelig langt i ørken i stekende sol og varme med de stakkars såre føttene deres, hungrende av sult, dehydrerte og syke. Flyktningsleirene er overfylte og har ikke nok midler til å hjelpe alle. Legene, sykepleierne og de andre frivillige som jobber der nede rekker ikke engang å få tatt en sjekk på alle. Det er ikke nok medisiner eller medisinsk utstyr til alle. Mange millioner svever mellom liv og død. Det er ikke bare de voksne som er rammede, men om ikke fler babyer og barn også. Jeg føler meg så hjelpesløs når jeg ser bilder og videoer som dokumenterer elendigheten. Det gjør vondt langt inn i hjerterota. Hvorfor er livsnødvendige ting så utrolig skjeivt fordelt her i verden? Hvorfor finnes det folk som meg som har mer enn alt og så finnes det så grusomt mange som ikke eier en verdens ting? Likevel er det de som er mest takknemlige hvis de er så heldige å får den minste ting. Tenk hvor utakknemlige mange av oss er? Hvorfor klarer vi ikke å sette større pris på det gode livet vi lever når andre kjemper daglig om å få leve? Jeg vil så gjerne dra ned, omfavne alle barna, dele ut leker, klær, mat og klemmer, høre på historiene de har å fortelle. Vise de at noen bryr seg. At noen vil hjelpe de. Dessverre kan vi ikke alle det, men det finnes selvfølgelig masse vi kan og burde gjøre for å hjelpe til! Vi kan kanskje droppe den ene jakka eller sjokoladen for den saks skyld. En nesten ubetydelig tjuekroning kan faktisk redde et helt menneskeliv. Tenk da hvor mye et par hundrelapper kan gjøre! Merker vi noe særlig hvis vi gir bort en hundrelapp eller mer i blant? Nei, det gjør vi virkelig ikke. Vi kan også be, tenne lys og sende gode og varme tanker. Alle kan gjøre noe, men ingen kan gjøre alt. Nå har vi vist verden hvor flinke Norge er til å stå sammen etter den ubeskrivelige grusome hendelsen 22. juli. Så hvorfor ikke vise verden hvor godt vi kan stå sammen alle sammen? Norge har så langt gitt 263 millioner kroner, men FN sier at det trengs 1,4 milliarder dollar for å få dekt og hjulpet flest mulig i sultkatastrofen. Jeg skal i hvert fall bidra så godt jeg kan med penger, skal du?

Anbefaler alle å se DENNE videoen som svenske Magnus Wennman fra Aftonbladet har filmet og satt sammen. Den er virkelig verdt å se. 

Det har ikke regnet siden august i fjor.

//Alle bilder Aftonbladet/Magnus Wennman

KOMMENTER HER!

Til Elisabeth: Lille vakre engel

Lille vakre engel, 
langt oppe i det blå. 
Smiler du der oppe, 
ser du på meg nå? 

Lille vakre engel, 
du må ha vært så redd. 
Fryktet for ditt liv og sprang, 
det skulle aldri skjedd. 

Lille vakre engel, 
det finnes ingen ord. 
Beskrive hva som hendte kan, 
her nede på vår jord. 

Lille vakre engel, 
du trodde du var trygg. 
Plutselig var "polti'" der, 
og skjøt mot din rygg. 

Lille vakre engel, 
vi krysset våre fingre, 
Ba og håpte at du snart, 
hjem ville ringe. 

Lille vakre engel, 
nå bor du i et slott. 
Ingen smerte, ingen tårer, 
du har det kjempe flott. 

Lille vakre engel, 
vi glemme aldri kan. 
Ditt smil, din glede, varme, 
i hjerte til alle mann. 

Hvil i fred, vakre Elisabeth. Vi ses igjen en dag. 

Jeg husker så godt da vi var små, Elisabeth. Da du, Cathrine, jeg, Jenny, Marthe (noen ganger) og noen fler gikk i frimerkeklubben. Helt frivillig var det vel ikke, men vi hadde ikke så mye vi skulle ha sagt siden faren min og bestefaren din var (er fortsatt, tror jeg) store frimerkesamlere. Men selv om vi kanskje ikke tok selve samlingen like seriøst og syns det var like stas som de, så hadde vi det gøy, lo masse, snakket masse og koste oss. Så sluttet vi alle samtidig og plutselig forsvant kontakten. Vi gikk jo på forskjellige skoler og sånt, så det er jo helt forståelig. Vi hilste og smilte til hverandre de gangene vi møtte på hverandre, men vi snakket sjeldent. Men så leste jeg på facebook at du hadde kommet inn på musikklinja og skulle begynne der til høsten og jeg ble så glad. Du hadde en så utrolig nydelig sangstemme, så det hadde vært så gøy å hatt de felles sangtimene elevene med sang som hovedinstrument har. Så skjedde det utenkelige. Det vi alle har lest om og sett på tv den siste uken. Jeg ble så redd når jeg skjønte at du og Cathrine og mange fra Halden var der. Ble enda reddere når jeg leste at du ikke var funnet. Jeg har bedt mange ganger om dagen og tent så mange lys. På fredag kom beskjeden at du var blant de omkommende. Da gråt jeg lenge. Jeg gråter litt fortsatt og tenker veldig mye på det. Men så vet jeg at du ikke lider lenger. Du har det helt fantastisk nå der oppe i himmelen sammen med alle de andre. Du er en engel nå og da fant jeg ut at du fortjente å få et lite dikt av meg. Så jeg skrev diktet i forigårs. Du kommer aldri til å bli glemt.

KOMMENTER HER!

Juliane Sofie


en sytten år gammel jente som blogger om litt forskjellige ting. foto, mote, skriving (noveller, dikt), bøker, verden & sånt er ting du kan her inne. hvis du er veldig søt og legger igjen en kommentar, får du en tilbake. håper dere liker bloggen min!

Søk i bloggen

Kategorier

Blogg, design/photoshop, Foto, Humor, Hverdag og andre stasiligheter, Juliane Sofie, Mote, klær, innkjøp, antrekk, Musikk, Tanker, Tegninger/skriblerier, Tips, Verden og sånt,

Arkiv

September 2011August 2011Juli 2011Mai 2011April 2011Mars 2011Februar 2011Januar 2011Desember 2010November 2010Oktober 2010September 2010August 2010

Widgets

Favorittbloggere

Elise, Frida, Hege, Ida-Marie, Isabella, Kristin , Madelene, Maja, Maja Vedå, Mathilde, Maud, Pia, supermarie, Synne,
hits