Skole

Pugge, pugge, pugge, pugge

Denne uka har jeg tre prøver.. I dag hadde jeg en matteprøve som gikk, hehehe...., og i morgen har jeg lytting og SÅ har jeg TYSK prøve på torsdag. Kill me, please. Lytting består ikke mindre av enn å kunne høre forskjell på tjueni, ja, TJUENI, instrumenter. Easy piece of cake, tenker du kanskje? Vel, der tar du grundig feil. Det er nemlig blåseinstrumenter (messingblåsere og treblåsere) hvor alle høres helt likt ut egentlig, slagverk, strykeinstrumenter (cello, fiolin, bratsj og konstrabass) og fler. Huffhuff, det kan gå grådig galt hvis jeg ikke pugger, så nå skal jeg slutte å bable med fingrene og heller putte øre og huet full av vakker symonfonimusikk.

Ønsk meg lykke til da ! : )

KOMMENTER HER!

Klassebilde!


Vi må være den seriøst kuleste klassen ever. Enig?

KOMMENTER HER!

Skolenerver!

Herlighet, det er rart å tenke på. I morgen på dette tidspunktet sitter jeg antageligvis i det nye klasserommet på den nye skolen jeg skal begynne på. Akkurat nå mens jeg skriver, har jeg vært der i nesten tre timer allerede. Kl 10 skal vi nemlig møte opp, noe som er litt herlig med tanke på at vi begynner kl. 8.00 hver eneste dag etter den. Så jeg må stå opp senest kl 5.45 for å rekke å ordne meg ferdig, dusje, kle på meg og ta fatt i skoleveien. Egentlig skulle jeg ønske jeg kunne gå, men siden vi for tiden bor på Kråkerøy i Fredrikstad og min nye skole ligger i Halden, blir det ganske umulig. Lang vei til og fra skolen med andre ord, men det er vel verdt det. 

Musikklinja er for tur. Det blir sikkert spennende, morsomt, interessant og veldig lærerikt, men jeg er redd for at jeg ikke lever opp til forventningene. Dere skjønner hva jeg mener? Både pappa og mamma er gode pianister (pappa er proff organist) og begge to har alltid drevet med musikk, piano og sang. Siden jeg var liten har jeg sunget både i kor og for meg selv og for tiden synger jeg både i et kor og i et band. Musikken har alltid vært en del av meg, noe som har kommet naturlig. En naturlig glede. 

Som hovedinstrument har jeg valgt sang. Biinstrumenet mitt har jeg valgt piano og jeg kan jo i prinsippe spille alle sanger hvis jeg får noter eller akkordene til. Men øving kreves det jo så klart. Det har jo alltid bare vært noe jeg har lært selv. Jeg har aldri gått å lært hverken sang eller piano noen steder. Pappa og mamma har heller ikke vært så flinke til å undervise meg, men dere har vel hørt om "skomakerens barn"? Litt sånn er det "pianistienes barn" også. 


Tenk om jeg ikke er flink nok? Tenk om jeg dummer meg ut fullstendig? Tenk om alle kan alt mye bedre enn meg? Alle mulige tanker virvler rundt i hodet mitt, nok til å gjøre meg sprø. Jeg skal nok klare det på et eller annet vis. Det må jeg. 

Har dere skolenerver? Hvilken linje/klasse/studie skal du begynne på? 

KOMMENTER HER!

Juliane Sofie


en seksten år gammel jente (snart sytten!) som blogger om litt forskjellige ting. foto, mote, skriving (noveller, dikt), bøker, verden & sånt er ting du kan her inne. hvis du er veldig søt og legger igjen en kommentar, får du en tilbake. håper dere liker bloggen min!

Søk i bloggen

Foto

Favorittbloggere

Hege, Ida-Marie, Isabella, Kristin , Madelene, Maja, Maja Vedå, Pia, supermarie, Synne,
hits