Verden og sånt

Vår norske natur er trollbindene vakker og magisk

 Flinke Kristin la ut disse videoene på bloggen hennes i stad. Jeg ble trollbundet og tenkte derfor å vise dem til dere også. Tenk for en utrolig vakker norsk natur vi har! Hvorfor ødelegger vi den da? Håper virkelig alle klarer å finne en løsning på problemene vår stakkars moderjord må kjempe i mot. Forresten når du ser på filmene, ta de på fullskjerm! :) Altså bare dobbeltklikk i videoen. 

okai, litt feil med "norsk natur" på denne her videoen... den er visst filmet i spania...  Men de andre er filmet i Norge!!

LIK FOTOGRAFEN, TERJE SØRGJERD PÅ FACEBOOK HER. 

KOMMENTER HER!

Det gjør så vondt å se på og vite at man ikke kan redde alle

De fleste har nok fått med seg sultkatastrofen i Somaila om dagen. Det sies at det er den verste sultkatastrofen på 60 år. Mange, mange millioner av mennesker flykter desperate bort fra krig og tørke etter vann, mat og et sted å hvile. Flere titallstusen ankommer flyktningsleiren i Kenya, minst 40 mil unna Somalia. De går utenkelig langt i ørken i stekende sol og varme med de stakkars såre føttene deres, hungrende av sult, dehydrerte og syke. Flyktningsleirene er overfylte og har ikke nok midler til å hjelpe alle. Legene, sykepleierne og de andre frivillige som jobber der nede rekker ikke engang å få tatt en sjekk på alle. Det er ikke nok medisiner eller medisinsk utstyr til alle. Mange millioner svever mellom liv og død. Det er ikke bare de voksne som er rammede, men om ikke fler babyer og barn også. Jeg føler meg så hjelpesløs når jeg ser bilder og videoer som dokumenterer elendigheten. Det gjør vondt langt inn i hjerterota. Hvorfor er livsnødvendige ting så utrolig skjeivt fordelt her i verden? Hvorfor finnes det folk som meg som har mer enn alt og så finnes det så grusomt mange som ikke eier en verdens ting? Likevel er det de som er mest takknemlige hvis de er så heldige å får den minste ting. Tenk hvor utakknemlige mange av oss er? Hvorfor klarer vi ikke å sette større pris på det gode livet vi lever når andre kjemper daglig om å få leve? Jeg vil så gjerne dra ned, omfavne alle barna, dele ut leker, klær, mat og klemmer, høre på historiene de har å fortelle. Vise de at noen bryr seg. At noen vil hjelpe de. Dessverre kan vi ikke alle det, men det finnes selvfølgelig masse vi kan og burde gjøre for å hjelpe til! Vi kan kanskje droppe den ene jakka eller sjokoladen for den saks skyld. En nesten ubetydelig tjuekroning kan faktisk redde et helt menneskeliv. Tenk da hvor mye et par hundrelapper kan gjøre! Merker vi noe særlig hvis vi gir bort en hundrelapp eller mer i blant? Nei, det gjør vi virkelig ikke. Vi kan også be, tenne lys og sende gode og varme tanker. Alle kan gjøre noe, men ingen kan gjøre alt. Nå har vi vist verden hvor flinke Norge er til å stå sammen etter den ubeskrivelige grusome hendelsen 22. juli. Så hvorfor ikke vise verden hvor godt vi kan stå sammen alle sammen? Norge har så langt gitt 263 millioner kroner, men FN sier at det trengs 1,4 milliarder dollar for å få dekt og hjulpet flest mulig i sultkatastrofen. Jeg skal i hvert fall bidra så godt jeg kan med penger, skal du?

Anbefaler alle å se DENNE videoen som svenske Magnus Wennman fra Aftonbladet har filmet og satt sammen. Den er virkelig verdt å se. 

Det har ikke regnet siden august i fjor.

//Alle bilder Aftonbladet/Magnus Wennman

KOMMENTER HER!

Ord blir meningsløse.

Jeg er som resten av Norges befolkning svært rystet over det som har skjedd. Ord virker så meningsløse og små i sånne settinger som nå. Men uansett går alle tankene mine og mange bønner til alle de rammede og deres familier. Hold ut og ikke mist håpet. 

KOMMENTER HER!

Stop menneskehandel av barn og unge!

The Body Shop Norge har laget en underskriftskampanje som skal være med på å stoppe menneskehandel av barn og unge. Det er sykt å tenke på at over 1 million barn og unge blir utsatt for menneskehandel i vår verden hvert eneste år. Det er helt utenkelig at noen gjør sånt, men det er dessverre veldig virkelig. Hvis du vil lese mer om hvem som står bak og hva du skriver under for les her på The Body Shop sin facebookside. Siste frist for å skrive under kampanjen på nettet er 30. mai, så skriv fort fort og oppford andre i dag!

Jeg har skrevet under. Har du? 

//Bildekilde LINK

KOMMENTER HER!

Norges største diva og skuespillerinne er død

Det er nok ganske umulig å ikke ha fått med seg dagens store avisoverskrifter, men det er jo ikke sikkert alle har fått det med seg. Dessuten trenger noen å få ting inn med teskje, så..

Wenche Foss sovnet stille inn kl. 12 i dag. Hele 93 år gammel ble hun. Håper jeg også får et så langt liv engang. Mine varmeste tanker og medfølelse går til hennes kjære og nærmeste. Måtte du hvile i fred, Wenche.

//bildekilde - Scanpix. 

Linker til vg-artikler du kan lese angående saken. "Wenche Foss er død" "Stjernediva og medmenneske" "Derfor var Wenche den definitive diva"

KOMMENTER HER!

My Big Fat Gyspy Wedding

I går kveld gikk det programmet på nrk1 og jeg satt å MÅPTE over den utrolig grusomme stilen mange av signøyerne har. Eller "reisende" som de heller fortrekker. Har du sett en signøynerbrudekjole før? Jeg har i hvert fall endret syn på de, det er like sikkert og visst som at jeg aldri skal sette meg selv i nærheten av en sånn kjole engang. Bare se her;


Det som sjokkerte meg kanskje aller mest er at de aldri inviterer noen til bryllupet. Neinei, de reisende må selv finne ut hvilken kirke det er de gifter seg (flesteparten er katolikker) hvis de finner kirken, ja da får de vite hvor selve selskapet skal holdes. De reisende virker på en måte litt "old fashion" syns jeg. De kan bare gifte seg med andre signøyere/reisende og ikke oss normale. De gifter seg som regel temmelig ungt ved en alder av sektsen, sytten år og påtross av de realtivt prosituertliknende lårkorte kjolene med bare mager osv, er de temmelig strenge på å ikke ha sex før ekteskapet.

Det mest komiske var da kjolene er så store at de ikke kommer inn kirkedørene eller bilene uten å bli dratt i og dyttet på. Kanskje ikke så rart når noen er så tunge at de veier 170 (!!!) kg? En ting er sikkert, jeg skal i hvert fall aldri gifte meg sånn...

Så du på programmet? Hva syns du om de resiendes kjoler?

bildekilder 1, 2, 3

KOMMENTER HER!

Ulver liker tydeligvis ikke heavy metal

HAHAHA, har dere lest på vg.no i dag? Det gjorde jeg nettopp og kom over en veldig morsom artikkel. En gutt gikk hjem fra skoleveien, møtte fire ulver, tok fram mobilen og spilte av heavy metal på det høyeste volumet og VIPS pilte ulvene unna med halen mellom bena. Du kan lese mer av historien her.

Hahaha, gash, skjønner ikke at det kan være mulig! Jaja, det må vel enten være sannheten eller bare et patetisk forsøk på PR, ikke vet jeg. Uansett, ganske morsomt å se for seg i alle fall!

Har du lest artikkelen? Hva tror du ulver liker å høre på da?

KOMMENTER HER!

I love "Front Row"

Helt tilfeldig og plutselig fant jeg et program på min kjæreste mac som het "Front Row". Egentlig litt flaut at jeg snart har hatt mac'n i to år uten å vite om det, men så utrolig bra det programmet var! Man kan se bilder, høre på musikken og se på filmene man har på mac'n eller man kan se på filmtrailere. Sistnevnte har jeg drevet med den siste timen. Det er så utrolig mange fantastiske filmer som kommer og jeg kan ikke vente med å se de! De som kommer dette året er blant annet "Red Riding Hood", "How Do You Know?", "Jane Eyre", "Pirates of the Caribbean 4 - On Stranger Tides", "From Prada to Nada", "Kung Fu Panda 2", "Cars 2", "Love & Other Drugs" og fler.  Er det noe jeg virkelig elsker å se på, er det filmer. Jeg kan til og med se den samme filmen om og om igjen uten at det gjør noe. Sa jeg hvor mye jeg elsker filmer? Nei, nå skal jeg se på et par filmtrailere til.

Q; Liker du filmer? Hva er din favorittsjanger?

KOMMENTER HER!

Sykt imponerende!

Skjønner ikke at det er mulig å være så kreativ og finne på noe sånt og så i det hele tatt få det til? Det er umenneskelig! Men imponerende. Veldig imponerende. //film fra åpning av en ny H&M i Amsterdam.

Q; Ble du og imponert?

KOMMENTER HER!

All I want for christmas is...

Noen ting jeg ønsker meg til jul ;

En alternativ julegave - hvorfor ikke tenke litt på andre enn kun seg selv og sine "behov" i jula? Det er jo tross alt det jula handler om. Jeg må være ærlig, jeg er født og oppvokst i Norge med en barndom og goder andre barn bare kan drømme om, men jeg hadde vært litt skuffet om jeg ikke hadde fått én eneste julegave til meg selv.. Jeg er tross alt menneskelig og norsk. Men seriøst, et par mindre gaver under treet, spiller det noen rolle når du virkelig kan hjelpe og støtte noen som har det 934202390489032 ganger verre enn deg selv ved å få en alternativ julegave? Dessuten trenger man ikke "ofre" mange gaver, bare se på prisene - de er "ingenting" i vår verdi i forhold til det de utgjør for den personen som får gaven din. F. eks på denne siden kan du velge mellom fire alternativer hvor den dyreste pakken, en skolestol til barn i Liberia som trenger noe å sitte på til HUNDRE kroner. UnicefNorsk Folkehjelp og Røde Kors har mange utrolig bra alternativer som utgjør en forskjell.

En hundevalp ligger øverst på min ønskeliste, noe den egentlig har gjort helt siden Zappa døde. Jeg savner virkelig en som elsker deg betingelsesløs, en du kan kose med, gå tur med og alle tingene som følger med ansvaret. Jeg er fullt klar over hvordan det er å ha en hund - alle tingene man må huske på, tingene man ikke kan være med på eller i så fall enten få noen til å passe på den eller kennel som btw koster en forume. MEN jeg savner virkelig en hund og jeg føler at er klar for å ta ansvaret selv for en.

Diverse fotoutstyr - sånn som forskjellige refleksskjermer, fjernutløser, objektiv med større blenderåpning osv.

Thomas Sabo ring- finnes det noen finere?

Abonnement på forskjellige blader - Fotografi, HENNE, Costume

Ulike klær og sko - lager kanskje et innlegg senere med noen topp ønsker :-)

Forskjellige smykker og dilldall

Kvalitetssminkeprodukter - negllakk fra f. eks Chanel eller YSL, øyenskygge fra YSL, leppestift, osv

Morsomme/fine/spennende/lærerike/triste/skumle/klassiske filmer og bøker - fordi jeg elsker å se på filmer både en og to og flere ganger og lese ut bøker for å så lese de om igjen. :-)

Gavekort/penger - det enkle ER ofte det beste.. Men skjønner jo hvor kjedelig det er å gi det bort..

Og sikkert fler ting jeg kommer på etter at dette er postet...

bilde link

Q; Hva ønsker du deg til jul? Hva syns du om alternative julegaver?

KOMMENTER HER!

Sitter bare her, jeg..

og venter på snøen. Den har vært her - et lite øyeblikk, før den forsvant nesten like fort som den kom igjen. Jeg syns snø er magisk, myk, herlig og vakker. Jeg liker snøen, jeg. Selv om den også kan være hard, vond, bløt og kald. Snøen er magisk for alt blir så stille når den kommer. Alt blir nakent, samtidig som andre ting dekkes til. Lyder til dempet. Stemningen vokser. Måpefremkallende, sjokkerende - men positivt. I hvert fall hos de aller fleste. Det finnes jo selvfølgelig unntak, det gjør det jo tross alt i alt levende og ulevende her i verden, men jeg er sikker på at de aller, aller fleste liker snøen. Det gjør nå i hvert fall jeg!

Jeg vil ha snø på jakka mi.

Jeg vil tegne i snøen med fingrene slik at de blir iskalde klumper.

Jeg vil sitte på snødruknete benker og nesten fryse av meg rompa.

Jeg vil stoppe opp å bare bli stående helt fortryllet av alle de ulike snøkrystallene som faller ned og lander på nesa mi.

Jeg vil ta vekk støvet fra snowboardet mitt og rul(L!!)e i bakkene.

Jeg vil se på julefilmer igjen.

Hva liker du ved snøen? Hva venter du på?

KOMMENTER HER!

Trodde lille Halden var en fredelig plass, jeg...

Jeg har bodd i Halden hele livet (bortsett fra perioden mai - septemer/oktober dette året) og har alltid syntes at Halden har vært en liten rolig småby med lite problemer. I hvert fall generelt. Siden byen er en grenseby med kun et par minutters kjøring til vårt söta naboland Sverige, har vi en del utlendinger i byen. Spesielt i sentrum. Så klart ikke på langt nær så mye som i Oslo, men på ungdomskolen min kan jeg tippe at sånn ca 30 % hadde/har en ikke-norsk opprinnelse. Påtross av dette har det vært lite bråk som mange kanskje tenker når de hører ordet "utlendinger". Noen slåsskamper kan man vel ikke komme uten, men det har også vært 100 % nordmenn innblandet og som til og med har begynt. Så egentlig har jeg følt at Halden har vært en liten fredelig by uten bråk. I hvert fall helt fram til i dag.

Plutselig hører jeg pappa roper ut om en fjorten år gammel jente som har blitt ranet i Halden. Nysgjerrige meg må selvfølgelig søke det opp og fant den sjokkerende nyheten på hjemmesiden til lokal avisen. Tydeligvis har en fjorten åring spasert fredelig og like uvitende som meg, nedover brygga ved et kjøpesenter midt i byen. Så hadde det plutselig to nittenårige jenter løpt bort til henne, slått henne med knyttnevnen midt i ansiktet og stjelt mobilen hennes. Saken er nå anmeldt og kriminalsjefen i Halden er rystet over i følge han, den særdeles alvorlige situasjonen. Les mer om saken her.

Trodde ikke slike ting kunne skje i Halden, jeg. Hm, nå skal jeg passe bedre på neste gang jeg skal til byen!

Q: Har det skjedd noe lignende/verre i deres by?

 

KOMMENTER HER!

Where to find?

Jeg fikk sånn plutselig lyst til å ha en photoshoot enten med lillesøs eller selvutløsern, men med maske. Men så har det seg nemlig sånn at jeg ikke eier noen maske. Så jeg lurte vel egentlig på om dere visste om en butikk som enten solgte ferdiglagde fine masker noe aka de bildene under her, eller om en "oppskrift" på hvordan lage en fin en? Da hadde JulianeSofie blitt innmari glad. Så vet me det.

http://weheartit.com/entry/3922275


http://weheartit.com/entry/3890054

Q: Liker du masker?

KOMMENTER HER!

Når begynte jeg i militæret?..

Ærlig talt. Det må være en slags lov i menneske rettighetene elns når det gjelder hvor fryktelig tung skolesekken vår er. Når begynte jeg i militæret? spør jeg meg selv... Morfar veide sekken min her om dagen og da hadde den 1/4 del av bøkene + skolepc'n. Gjett hvor mye den veide? 13 kg!! Med en FJERDEDEL av bøkene! Huffameg, ikke rart jeg har vondt i ryggen.. Dessverre er det ikke noe å gjøre med.
Eller jo. Bussen kunne kjørt ned til busterud parken så hadde vi sluppet å LØPE hele veien til parken MED den steinhaugs liknende vennen på ryggen.

Q: har du tung skolesekk?

KOMMENTER HER!

Snakker vi drømmerom eller?

Jeg snublet helt tilfeldig (noe jeg egentlig gjør ganske ofte..) over et drømmende innlegg på bloggen til vanillascented. Hun hadde lagt ut bilder av rommet sitt fordi en leser hadde spurt om om hun bodde alene eller sammen med noen. Vet dere hva hun svarte? "I live with three other guys. Works out fine. I prefer living with guys than with girls..:)" at hun orker? Det må da bli forferdelig masse søppelrester (dere har vel sett typ amerikanske filmer? I hvert fall jeg. Og det må da være sånt i virkeligheten også, ikke sant?..), tv-titting og leking med vannpistoler? Vel, i så fall er hun ekstremt flink til å dressere de (kanskje hun har en lovende framtid som bikkjedresserer? ;) ) og få de til å holde seg på sitt område. Her er nemlig det JEG ville kalle et drømmerom i hvert fall!

Macpower <3
*SIIIKLE*
// alle foto - vanillascented.freshnet.se sine private
Det hadde forresten ikke gjort noe om klærne hennes og så ble pakket ned i koffertene og sendt til meg.. Men jeg tror trailern hadde hatt litt problemer med romstørrelsen. Muligens.
Hvordan ser ditt drømmerom ut? Likte du rommet hennes?

KOMMENTER HER!

Juliane Sofie


en sytten år gammel jente som blogger om litt forskjellige ting. foto, mote, skriving (noveller, dikt), bøker, verden & sånt er ting du kan her inne. hvis du er veldig søt og legger igjen en kommentar, får du en tilbake. håper dere liker bloggen min!

Søk i bloggen

Kategorier

Blogg, design/photoshop, Foto, Humor, Hverdag og andre stasiligheter, Juliane Sofie, Mote, klær, innkjøp, antrekk, Musikk, Tanker, Tegninger/skriblerier, Tips, Verden og sånt,

Arkiv

September 2011August 2011Juli 2011Mai 2011April 2011Mars 2011Februar 2011Januar 2011Desember 2010November 2010Oktober 2010September 2010August 2010

Widgets

Favorittbloggere

Elise, Frida, Hege, Ida-Marie, Isabella, Kristin , Madelene, Maja, Maja Vedå, Mathilde, Maud, Pia, supermarie, Synne,
hits